Om kennelen
 
    Mine hunde
 
    Hvalpe
 
    Tidligere kuld
 
    Links
 
    Facebook
 

Om kennelen

Et stort hundehjerte er kendetegnet for denne lille kennel, der ligger i udkanten af Odense, og som siden 2001 har bestræbt sig på at opdrætte sunde og racetypiske golden retrievere med et supert temperament! Jeg har p.t. 3 goldens: min ældste tæve Liga fra Conni Pallesens Kennel Kildespring på Als, min avlstæve Diaz fra Ligas kuld i slutningen af 2011 og min yngste tæve Puzzle fra Ligas sidste kuld fra sommeren 2015 :-) Liga er selv fra januar 2008 og er nu husets pensionist. Hun er en skøn, kærlig og selvstændig pige, der ikke er bange for noget som helst :-) Snart ta'r søde Diaz over som kennelens nye avlstæve - det bli'r så spændende :-)

Det hele startede i 1997, hvor vi købte vores første hanhund Jolly (Woodstar Amigo) hos Erling Kjærs Kennel Woodstar ved Silkeborg. Jolly var egentlig "bare" købt som familiehund, men ret hurtigt fik Erling os lokket med på skue i Marienlystcentret her i Odense - blot for lige at få vores lille guldklump "vurderet" :-) Jolly fik en fin og lovende kritik af den tyske dommer Birgit Brode (nu Rabe), og samme dag vandt han og min søn Lars (dengang 9 år gammel) barn og hund-konkurrencen :-) Hvilken debut! Og så var interessen for denne dejlige sport vakt :-) I 1999 lavede Erling og jeg en udstationeringsaftale, og halvlillesøster Fanny (Woodstar Fanny), på godt 1 år, flyttede til Fyn og faldt hurtigt ind som en del af familien her. Fanny (til daglig kaldet Fann-pigen) skulle selvfølgelig også med på udstilling og fik ret hurtigt sine 3 certifikater og kunne kalde sig Dansk Udstillings-champion (DKCH(U)) :-)

Vi har siden turneret landet rundt på diverse skuer og udstillinger og mødt en masse skønne hunde og deres søde mennesker, hvilket også har været medvirkende til, at jeg fra 1998 til foråret 2010 sad i Region Fyns skueudvalg og var med til at arrangere regionens skuer. I 2009 blev jeg opfordret til at stille op til og kort derefter valgt ind i Raceledelsen for Golden Retriever, hvor jeg sad i 5 år til starten af 2013. I dag hygger jeg stadig med at arrangere lidt skuer på Fyn samt med at afvikle trim- og ringtræningskurser for goldens / Raceledelsen for Golden Retriever.

I 2001 fik Fanny sit 1. kuld hvalpe og flere små dejlige isbjørne er kommet til siden hen :-)

Hverken Jolly eller Fanny er her desværre mere :-( Jolly var en fantastisk dreng og blev knap 11 år gammel ♡ Fanny nød sin pensionisttid fra ca. 7 år gammel hos Gyrit i Ribe og blev 13½ år <3

Alle vovser - både store og små - bor selvfølgelig inde som en naturlig del af familien og får den bedst mulige prægning med alt, hvad dertil hører! Hundene er desuden, så vidt muligt, med "overalt" og nyder det - ja, faktisk tror jeg ikke altid, de er klar over, at de "kun" er hunde ... :-)

Hen over sommeren 2010 søgte jeg om kennelnavn ... En hundeveninde foreslog, at navnet kunne være en kombination af nogle af kennelens hundes navne, hvor Jolly, som kennelens første hund, var oplagt, og Liga, som ny avlstæve, selvskreven :-) Derfor kan jeg hermed byde ...

Velkommen til Kennel Joliga :-)

Gitte Sjælland, Rådyrløkken 68, 5210 Odense NV, 28301211, gittesjaelland@gmail.com